Sirgunud on esimene gümnaasiumiküps põlvkond luterlike koolide noori

Peapiiskop Urmas Viilma kirjutab “Eesti Kiriku” (03.06.20) juhtkirjas:

Viimasel kümnendil on alustanud tegevust neli luterlikku erakooli: Tallinna Toomkool (2011/2012), Kaarli kool (2013), Tartu luterlik Peetri kool (2013), mille juriidilise „vihmavarju“ all tegutseb ka Põlva Jakobi kool (2019). Need luteri kirikuga tihedalt seotud koolid koos ülejäänud Eesti kristlike koolidega on saanud kasvulavaks uuele põlvkonnale noortele, kelle usualane kirjaoskus jõuab loodetavasti vähemalt samale tasemele, kui seda on alati olnud nende Euroopa eakaaslaste religioonialase silmaringi ulatus.

2019/2020. õppeaasta lõppemine tähistab esimest luterlike koolide kasvulavast sirgunud viljade küpsemist – 17. juunil lõpetab Tallinna piiskoplikus toomkirikus piduliku palvus-aktusega põhikooli Tallinna Toomkooli esimene lend gümnaasiumiküpseid noori.

Minu soov on näha just meie luterlike koolide lõpetajaid ühel päeval ühiskonnas täitmas võtmerolle erinevate eluvaldkondade eestkõnelejate ja -vedajatena, lootuses, et oma kooliteelt ellu kaasa võetud teadmised ja õpikogemused on kujundanud neist isiksused, kes lähtuvad oma elus ja tegevuses ajatutest kristlikest väärtustest, mis ehitavad üles ligimest ja Jumalat armastavat Eesti ühiskonda.